Nummer 1 top 1500! Jannes is wederom verkozen tot de nummer 1 van de top 1500 op RadioNL. De afgelopen maand is er door alle fans massaal gestemd voor deze top 1500 met als resultaat dat ‘Zwevend naar ’t geluk’ van Jannes als nummer 1 is geëindigd in de lijst. Hiermee laat Jannes André Hazes met ‘Bloed, zweet en tranen’ en John de Bever met zijn hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ achter zich.

Via www.radionl.fm werd de afgelopen maand weer massaal gestemd voor de Top 1500. De lijst werd afgelopen zaterdag gepubliceerd op de website van RADIONL, met uitzondering van de vijftig hoogste noteringen. Deze werden vandaag vanaf 10.00 uur bekendgemaakt als afsluiting van de Kerstmarathon die sinds afgelopen zondag aan de gang was. Hiervoor was een studio ingericht in de top van restaurant De Koperen Hoogte bij afslag 22 (Nieuwleusen) van snelweg A28. Tijdens de uitzending werden elk uur enkele liedjes uit de RADIONL Top 1500 gedraaid. Vanmiddag was zanger Jannes in de tijdelijke studio te gast om samen met de presentatoren van RADIONL zijn eerste plek te vieren en de Kerstmarathon af te sluiten.

RadioNL Kerstmarathon

Voor de ontknoping van de top 1500 had RadioNL een ware Kerstmarathon in ‘De Koperen Hoogte’ georganiseerd. Dit resulteerde in een gezellige sfeer op de radio. Alle luisteraars konden verzoeknummers aanvragen en keken live mee via de stream. Daarnaast waren er dagelijks optredens en gastpresentaties van bekende Nederlandse artiesten. De marathonuitzending van RadioNL was dit jaar ook live te volgen op www.radionl.tv. De afgelopen vijf dagen keken in totaal maar liefst 370.000 kijkers naar het live verslag. Vooral de avondconcerten scoorden hoge kijkcijfers, met als uitschieter de dinsdagavond: Jannes had op de top 55.000 online kijkers!

Top 1500

1. Jannes – Zwevend naar ’t geluk
2. André Hazes – Bloed, Zweet & Tranen
3. John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
4. Stef Ekkel & René Karst – Liever te dik in de kist
5. Ancora – Word Zeeman
6. Django Wagner – Kali
7. Wimmie Bouma – De ring die jij draagt
8. André Hazes jr. – Leef
9. Belinda Kinnaer – Zeven Oceanen
10. Erik van Klinken – Stop die trein

Bekijk de hele lijst op www.top1500.nl